WELCOME.

Monday, January 10, 2011

KAYUH, & MAKAN PISANG DI KEBUN PISANG

Salam... 

Jumpa lagi.... untuk kayuhan berikutnya baru2 ini... ProCt & TM Bikers seramai hampir 30 pengayuh, bersama2  mengadakan kayuhan melalui trail Off Road Jamboree Bernam Jaya yg berlangsung pd bulan Dec 2010 yg lepas... Tujuan kayuhan adalah untuk memberi peluang kepada jagoan2 yg rasanya mmg bleh dapat top 10 pd Jamboree tersebut untuk memuaskan nafsu serakah mereka utk menjawab kepada soalan "Mengapa mereka tak dapat top10 pd hari jamboree tersebut".... hu hu hu... ni kes tak puas hati la ni... terutamanyer ada yg mengatakan yg mereka dah memintas Afendi Rosli tapi tak juga dapat top ten malah no ke 200 pun tidak.... betui ke bro.... he he he... 

K... tak perlah... yg penting kayuhan kali ni misi balas dendam ngan trail Jamboree Bernam Jaya k... bukan ngan Afendi Rosli yg sememangnya terbukti merupakan jagoan negara.... mener leh lawan... tp... jagoan no 1 ketegori wanita boleh la lawan.... ngan.. ala saper tu.. penyanyi tu la... hey hey hey.. bye.. bye bye.... 

Keseluruhan kayuhan dikategorikan berjaya, kecuali dicemari oleh beberapa insiden.. di mana beberapa masalah mekanikal pada beskal Ironman.. dan kekejangan wakil Tm Bikers, Tukang Kebun ala Wolferring... & wakil Proct, Saiful UPSI.. Wolferring kejang sebab tak dapat mengeluarkan kuku besinye akibat DH yg panjang.... he he he... Kayuhan hanya meliputi separuh Trail Jamboree Bernam Jaya sahaja... sbb ramai yg nak g pasar la... ada kuliah la..(hari ahad ada kuliah ker???), mini telepun suruh beli belacan la... cucu nak atuk la... & macam2 alasan bela diri yg sememangnyer terbukti .... erm paham2 jer la..... yg lain hanya mampu dibuktikan oleh pic2 di bawah... opppsss... sebelum berakhir.... hu hu hu ..... aku nak mintak ampun kat Apit.... aku takut masuk neraka... Apit kata memfitnah dosanyer sama ngan membunuh... so... Ujang jg tetap no 1.... he he he... hidup ProCity MTB.... jgn marah.... (Cerita sepenuhnya, sila rujuk artikal Kayuhan Thomson).
 wow... berjuta juta juta juta..... Sesi bergambar sebelum mula kayuhan

Mula masuk trail off road laluan tepi Sg. Bernam..
 

Mendaki bukit Changkat Asa... Azizan muka bangga...

Kamal Sahari... biasala... mat maintain,...

Ermmm.... aku nak jg.. nak juga... aku nak juga pisang.... keluh Nasir yg nakkan pisang..

Kayuhan Off road sebenar bermula.... bg Trail Jamboree Bernam Jaya..

Saiful panjang & Azizan... ni la kebun pisang... kami baru 1st time ni... off road pertama....

Masa untuk Up Hill.... Hasbullah menunjukkan kekuatan ketingnyer...

Qadri..."Rugi aku tak join jamboree ni ari tu.. klu tak mesti no 1 punya..."

Izani disusuli oleh Abad, Nasir & Hidayat......

Tongga.. Org kuat TM Bikers... no 1 Jamboree Taiping (KAWAT)

 Ujang... dengan Trek 8500 cc nyer.... mmg la kuat cc besar rupanyer...

Kamal dgn beskal Projectnyer... selamber daki bukit......

Mr. Bronco... dgn frame barunyer hasil cabutan bertuah di Jamboree Bernam Jaya..

Saiful.. dengan beskal Saab inspector Sub..... dr Korea.... ingat beli kat India...

Hebat... mmg hebat... kena puji, kasi semangat sikit... tolak pun tolak la...

Terbukti kehebatan ahli team ProCt (Saiful) menolak Ahli TM Bikers (Wolffering) semasa pendakian.. he he..

 Ni pa hal lak ni.... tersengeh-sengeh ni... ni mat rempit maner lak sesat join kayuh beskal ni...

 Abg Yamin Tukang Kebun Wolffering maskulin.... fuuhhh.... panjangnyer nama & gelaran... mmg sah hebat gerangan tuan hamba ni... sama hebat dgn kayuhan tuan hamba jg...

Fendi....Org kuat jajahan takluk UPSI... he he he...

Zaki...ooo..... bakal menyertai Team ProCt MTB dr TM Bikers... sbb dah tak terkejo ahli2 TM Bikers yg lain yg semgnyer semakin laju... 

Hidayat kedudukan no 14 di Jamboree Melaka...

Ehhh... per ni,, la.. ada palung la tgh2 DH ni... hebat...

 Nasir.. bkn M. Nasir tau, dgn aksi ghairahnyer atas beskal.... Fuuuuhhh...

Fuuhhh.... jejak tanah tu...... hebat..... slalu tak jejak kan... kira boleh la tu...

Ujang berjaya dgn aksi DH atas gelung....

Azizan jg tak ketinggalan utk DH dgn Gaya terhebatnyer.....

 Saiful tak ketinggalan menunjukkan kemahiran DH beliau yg hebat...

aiks... Mat rempit ni sebuk je nak DH gak....

 Syukur... akhirnyer dapat gak lesen OFFF Roaddddd.....

 Perjalanan pulang untuk minum di mamak tjg Malim...

1 comment:

  1. haish.. rugi gak xjoin msok offroad smlm.. hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts